Konference Budapest Talent Summit 2018

V pátek 23. 3. 2018 se dva zástupci za Intellectus, Klára Horáčková a Lukáš Frankl, zúčastnili konference Budapest Talent Summit 2018. Hlavní myšlenkou konference byla spolupráce zemí Visegrádské čtyřky při vzdělávání a práci s mladými talenty. Dopolední program zahrnoval přednesy zástupců všech čtyř států, ve kterých jsme se dozvěděli o programech a podpoře talentů probíhajících v jednotlivých zemích. Odpoledne jsme pak přišli s troškou do mlýna i my.

V rámci skupiny krátkých přednášek na téma „Introductory pitches of young talents of the V4 countries“ jsme představili svůj vlastní příběh -jaká byla naše osobní cesta rozvoje talentu a jak a proč jsme se dostali od rozvoje sama sebe až k práci s nadanými dětmi v rámci Intellectusu.

Mladí šachisté, kteří obehrají i dospěláka. V Maďarsku se dbá hodně na rozvoj talentů  pomocí šachů.


Poslední večerní program pak byl o něco méně formální a více interaktivní – měli jsme možnost navštívit Makerspace (středisko s dostupnými rozvinutými technologiemi, kde se mohou realizovat děti i dospělí). Zde jsme si prohlédli ukázky některých výrobků z 3D tiskárny nebo laserové řezačky, jako byl třeba funkční model lebky nebo prostetické ruky.

Všechny získané poznatky a nápady se teď budeme snažit co nejlépe převést do Talentpointu na Nedvědově náměstí a do dalšího nového Talentpointu v Praze , který se pro vás otevře již příští školní rok 🙂 Víte kde to bude?

Autoři: Klára Horáčková a Lukáš Frankl