Společně do světa online vzdělávání

Nad online kroužky jsme v Intellectus přemýšleli již dlouhou dobu. Vše urychlila koronavirová pandemie, řekli jsme si, že není nic horšího, než kdybychom doma seděli a nic nedělali. Navíc jsme museli zrušit prezenční kroužky a najít za ně dostatečnou náhradu. Tak se zrodily online kroužky, jak je u nás znáte.

A že to byla jízda! Za pár týdnů jsme zvládli s drobnými úpravami převést klasické kroužky na školách do online prostoru. O to víc nás potěšilo, že po spuštění online kroužků jsme zaznamenali nárůst zájmu po online kroužcích po celé republice. S hrdostí tak můžeme říct, že jsme pomohli předat zkušenosti a nadšení dětem až z Ostravy či Karlových Varů. Baví nás, že Vás naše kroužky baví. I proto jsme se rozhodli vytvořit tento článek pro rodiče dětí, které chtějí vědět víc a nebojí se výzev, abyste získali povědomí o tom, jak probíhají online kroužky v Intellectus.

   

Bezesporu největší výhoda online kroužků je jejich dostupnost. Každý, kdo má stabilní připojení k internetu a počítač, se může zúčastnit online kroužku. To, že se s lektorem nemůžete setkat osobně, nevadí, protože Vás celou lekcí provede, poradí a dá zpětnou vazbu.

Naše online kroužky jsou vytvořené v interaktivní třídě, která obsahuje všechny materiály a úkoly. Během trvání kroužku se do ní můžete přihlásit, kdykoliv chcete, jednoduše za pomocí svého Google Mailu. Lektor skrz interaktivní třídu poskytuje dítěti zpětnou vazbu, doporučení pro vylepšení a motivuje k rozvoji. Naši lektoři jsou odborníci a nadšenci v daném odvětví a online kroužku se věnují vždy na 100%.

Naší největší předností jsou pravidelné konzultace s lektorem v reálném čase. Ten dětem pomáhá s řešením problémů, s kterými si neví rady. Odpovídá na dotazy a vysvětluje i novou látku. Na kroužku Malý badatel a přírodovědec dětem předvádí složitější experimenty či na fotografickém kroužku ukazuje správné úhly k focení. Online lekce probíhají v soukromých online konferenčních místnostech. Doba, kdy se Vaše dítě setkává s lektorem a dalšími dětmi navštěvující kroužek, je předem daná a můžete tak s kroužkem předem počítat ve Vašich plánech.

Oproti konkurenci se online kroužků zúčastňuje maximálně 5 dětí. Tak dodržujeme naše zásady o kvalitním předávání znalostí. Víme, že každé dítě je jiné a dbáme na individuální přístup k zájmům a rozvoji. Chceme, abychom poskytli za danou cenu plnohodnotně strávený čas Vašich dětí.

Aby se Vaše dítě mohlo zúčastnit online kroužku Intellectus, potřebuje vlastní Google Mail. Je to zásadní podmínka, protože bez účtu se nepřihlásíte do interaktivní třídy a konferenční místnosti. Pro podnětnou konverzaci s lektorem a dalšími žáky jsou potřeba sluchátka s mikrofonem. Pokud Vás zaujme badatelský kroužek, je dobré vědět, že počítáme s tím, že budete mít ve spíži základní potřeby a potraviny k experimentům. Máme na mysli průhlednou skleničku či kelímek, trochu soli nebo octa. Seznam pomůcek na pokusy máte vždy k dispozici předem. Také pracovní tričko a hadříky nejsou v případě nehody na škodu. K pokusům jsou k dispozici i pracovní listy, které si můžete vytisknout a zaznamenávat si do nich své výsledky.

Zní Vám to takhle na papíře dobře, ale nejste si jistí, jaká je realita? Rádi bychom s Vámi sdíleli jeden krásný mail, co nám poslala maminka od Jonáška, který navštěvuje online kroužek Malý badatel a přírodovědec. Při výuce nám záleží na kvalitním vzdělávání našich nejmladších. Věříme, že pod správným vedením jsou děti schopné skvělých věcí a vzdělávání se užívají a tady se to opravdu povedlo:

Cesta k online kroužkům byla dlouhá, ale jsme rádi, že je pro Vás pořádáme. Baví nás, že můžeme předávat znalosti, zkušenosti a lásku k oboru tolika dětem ze všech koutů republiky.

Rozcestník:

Nebo nám napište nám na info@intellectus.cz